divendres, 14 de març del 2008

Librarything i Anobii

Hola a tots,

he estat fent proves amb Librarything i Anobii. Fa temps, quan els vaig provar, Librarything encara no estava traduït al català. Ha sigut una sorpresa trobar-me la traducció... i una llàstima comprovar que encara no hi ha biblioteques catalanes (tot i que era previsible, donat que les biblioteques que utilitzen VTLS no els funciona correctament la part de servidor del Z39.50 -condició sine qua non- i per tant no poden posar el seu catàleg). També ha estat una sorpresa veure que Librarything ha comercialitzat el producte i la versió lliure només permet incloure fins a 200 referències.
Una cosa positiva de Librarything és que com que permet incorporar materials dels catàlegs, pots incorporar ràpidament no només llibres, sino també recursos electrònics, bases de dades, música, etc. en el cas de Anobii, com que la introducció es fa buscant per ISBN la inclusió d'aquests materials s'ha de fer o manualment o carregant les dades en bateria (opció també possible a Librarything)




La veritat és que el widget de Anobii m'agrada més (tot i que els estils del badge entren en conflicte amb els estils de la plantilla de blogger). Així com les possibilitats de compartir llibres, comentaris, veure els prestatges amb llibres coincidents. etc. Veig a librarything més integrat amb les biblioteques i els seus catàlegs, però a Anobii més "social". No sé com ho veieu vosaltres?

Mashup de 3 feeds